De fotograaf van de gemeente Tilburg toendertijd, Niek Hermans, toog op 1 oktober 1988 naar Korvel. Om precies te zijn naar de gerenoveerde arbeiderswoningen in de schilderswijk. Deze renovatie stond bij de gemeente Tilburg bekend als 'toonbeeld voor het financieel gezonde beleid in die jaren'.

Door John Geerts/Tilburgers.nl

De foto werd gebruikt in de Begrotingskrant van de gemeente Tilburg waarin werd aangegeven dat de stad floreerde als gevolg van het befaamde Tilburgse Model. Bij dit model ging het om gezonde financiën door 'planning & control', financiële beheersing en bedrijfsmatig werken. Tilburg liep daar in de jaren tachtig mee voorop.

We zien hier rennende kinderen en geparkeerde auto’s in de Rembrandtstraat. In de achtergrond zien we rechts de Nicolaas Knipstraat. De woningen zijn gebouwd in 1921 door architect Josephus David Meijsing (1877-1968) en zijn nu eigendom van Tiwos. J.D Meijsing was toendertijd de directeur van de Woningbouw Dienst van de gemeente Tilburg. Het plan stond bekend als 'de bouw op de Korvelse schijf'.

Stucwerk

Bij de renovatie in 1985 ging het om het stucwerk van de gemetselde huizen. Het betrof de woningen die toen eigendom van de SVW waren. Bouwburo de Loods uit Griendtsveen was de geestelijke vader van het stucwerk. Het voordeel van stucwerk was dat je de isolatie van de buitenmuren van de woning aan de buitenkant kon aanbrengen. Maar met het stucwerk is tegelijk ook veel esthetische kwaliteit aan kozijnen verloren gegaan